Microsoft gaat concurrentie aan met Apple

Microsoft Surface Studio

Microsoft, reeds jaar en dag markleider met het operating system Windows, voelde in het laatste decenia steeds meer de hete adem van Apple in de nek. In de jaren 2000 was Apple nog vooral bekend onder de grafici, maar sinds de lancering van producten als de ipod, iphone en ipad is het bedrijf dat grootgebracht werd door Steve Jobs niet meer te negeren.

Dat heeft ook de eeuwige rivaal Microsoft nu moeten inzien. En daarom besliste Microsoft om niet enkel nog de strijd aan te gaan in het eigen compartiment, waar Apple steeds meer marktaandeel wint. Het zet nu op een aggressieve manier de strijd in met Apple's belangrijkste paradepaardje: De grafische sector.

Het in Californië gevestigde bedrijf zal een duidelijke concurrent krijgen met Microsoft's nieuwe Surface Studio die gisteren werd voorgesteld. De Surface Studio,  vergelijkbaar met de iMac, maakt gebruik van een ultradun, 28 inch LCD touchscreen dat maar liefst 13,5 miljoen pixels kan weergeven. Na de Surface laptops en tablets, moet de Surface Studio nu dus de wereld innemen als dé all-in-one desktop.

De verstelbare voet, stylus-pen en Surface-Dial maken van dit ontwerp een echt meesterwerk. De Surface Studio wordt tegen kerstmis verwacht in Amerika, en zou reeds te koop zijn vanaf 3000 dollar.

Bekijk de Surface Studio alvast in preview: